Drumul prin coroanele copacilor
 

 

Drumul prin coroanele copacilor” din localitatea Kopfing, Austria Superioară, este o aventură unică în Europa. Vizitatorii săi se pot bucura de pădure, de animalele şi plantele din ea cât şi diferitele specii de copaci, cu toate cele cinci simţuri. Drumul se întinde pe o lungime de 500 m şi are o înălţime maximă de 20 m. El leagă împreună 26 de platforme, care oferă peisaje fantastice. Pentru construirea podeţelor înalte de până la 20 m şi a platformelor au fost necesari 25 km de lemn rotund. Construcţia este susţinută de zece tone de şuruburi şi piuliţe. Proiectul a fost iniţiat de Johann Schopf, un ţăran din Kopfing, şi deschis publicului în iunie 2005. Ideea a plecat de la întrebarea: „Cum le pot povesti oamenilor care nu provin de la ţară, cel mai bine, ceva despre pădure?” Drumul din coroanele copacilor are şi scop educativ. Pe o lungime totală de doi km, vizitatorii pot cunoaşte pădurea pas cu pas, fiind sprijiniţi în acest sens de 30 de staţii.
 
Investiţia totală a fost de aproximativ 1 milion de euro, proiectul fiind sprijinit de stat şi de Uniunea Europeană. Prin intermediul acestui drum prin coroanele copacilor se speră reînsufleţirea turismului din zonă. Iniţial Johann Schopf se aştepta la un număr de 30.000 vizitatori, dar au fost 160.000. Această cifră i-a dat curaj lui Schopf, care investise din propriul buzunar 300.000 Euro pentru construirea unui hotel în copaci, la doar câţiva metri de drumul prin coroane. Aici totul este puţin diferit, camerele fiind situate la o înălţime de 12 metri. Reinhard Schürfeld, turist german: „Ideea de a înnopta într-o casă în copac este un vis din copilărie, şi sunt foarte plăcut surprins de confortul oferit”.
Fiecare din cele şase case din copaci are o capacitate de şase locuri, este dotată cu bucătărie, baie, duş şi încălzire. O familie cu doi copii trebuie să scoată din buzunar 110 Euro pentru o noapte. Birgit Neumayer, turist din Austria: „Cel mai important este că aici totul este din lemn”.
În primul sezon din acest an sunt aşteptaţi 1.500 de turişti care se vor caza aici, iar succesul se bazează pe melancoliile oaspeţilor legate de copilărie.
Johann Schopf: „Cine nu-şi doreşte să aibă în grădină o casă în copac? În casele noastre din copaci este foarte comod, deşi te afli în mijlocul naturii”. Se pare deci că ideea unei experienţe atât de aproape de natură este de ajuns pentru a atrage vizitatori.
 
BAUMKRONENWEG
Imageline © 2007
www.woodholz.ro