Podele laminate: tehnologia de imprimare
 

Combinată cu operaţiunea de lăcuire, tehnologia de imprimare oferă podelelor un design atrăgător atât din punct de vedere vizual cât şi tactil. 
În producţia de parchet melaminat, şablonul este mai întâi imprimat separat pe o hârtie de decor înainte de a fi presat pe o placă HDF (placă din fibre de densitate mare) împreună cu un strat de melamină.
Cu podelele PDL (imprimare directă pe laminat), producţia se realizează prin imprimarea modelului dorit direct pe materialul lemnos.
Substratul este pregătit cu materiale de umplere şi lacuri în mai multe etape, după care modelul este imprimat cu ajutorul maşinilor de imprimat. La final, substratul este etanşat cu lacuri UV protectoare, care sporesc durabilitatea.
 
Comparaţia produselor
Producţia de podele ce se bazează pe hârtie melaminată depinde de cantitatea şi designul hârtiei. În afară de aceasta, hârtia decorativă are o rezistenţă la depozitare limitată - acest lucru poate fi un dezavantaj, în special pentru producători, care sunt nevoiţi să stocheze modele care sunt folosite rar. Totuşi, cu o linie de imprimare/lăcuire directă, poate fi folosit un singur set de cilindri gravaţi pentru a produce 10 – 15 design-uri diferite, doar prin a modifica culoarea de bază.
 
Acest procedeu permite şi tăierea plăcilor la mărimea potrivită după procesul de finisare.  Aceasta înseamnă că profilarea canturilor poate avea loc la 24 de ore după procesul de finisare (comparativ cu 48 până la 72 de ore pentru podele melaminate). Suprafaţa lăcuită a podelei imprimate asigură şi o senzaţie mai confortabilă la atingere şi oferă pieţelor multiple opţiuni de marketing.  Mai mult, performanţa sa tehnică poate fi îmbunătăţită prin adăugarea lacurilor funcţionale la procesul PDL pentru a obţine efecte precum anti-alunecare, anti-lipire şi anti-graffiti. Efectul vizual poate fi accentuat prin imprimarea sincronizată a porilor, care creează impresia şi senzaţia de texturi diferite.
 
Porii pot fi clasificaţi, în linii mari, în două tipuri:
• porii optici – semnele imprimate bidimensionale care creează design-uri pur vizuale;
• porii haptici – mici structuri tridimensionale pe o suprafaţă care creează atât efecte vizuale cât şi efecte
  tactile.
Folosind pori optici, design-urile pot fi create prin adăugarea unei a treia culori printr-o unitate de imprimare suplimentară pe linia de lăcuire.
Astfel de efecte pot fi obţinute şi chimic, de exemplu prin aplicarea siliconului cu ajutorul unui cilindru gravat. Se pot obţine diferite niveluri de luciu ale suprafeţei prin acoperirea cu un strat selectiv suplimentar. 
Pentru a realiza suprafeţe care oferă atât calităţi vizuale cât şi calităţi tactile, Bürkle a dezvoltat o metodă prin care lacul pentru pori este aplicat selectiv şi sincronizat cu decorul imprimat efectiv în etapa de prelucrare finală.
Pentru că lacul poate fi aplicat într-un strat gros, se creează o structură a suprafeţei tridimensională.

Prelucrare alternativă
În mod caracteristic, suprafeţele lăcuite şi tratate pot fi uşor gofrate (imprimate în relief) mecanic pentru a preveni deteriorarea straturilor de lac. Acest lucru înseamnă însă că adâncimea texturii create este de obicei insuficientă.
O altă metodă convenţională este de a deforma stratul superior gelificat.
Acest lucru se poate realiza prin folii strucurate laminate sau prin calandrarea cu cilindri transparenţi (ex. sticlă).
Tratarea ulterioară este efectuată  apoi prin folie sau în afara cilindrului. Aceste metode implică însă costuri de procesare mari pentru că foliile nu sunt reutilizabile, iar cilindrii pot fi costisitori. În contextul unei continue dezvoltări în tehnologia de imprimare, în viitorul apropiat se prevăd noi îmbunătăţiri ale produselor din sectorul de podele, atât în ceea ce priveşte performanţa tehnică cât şi din punct de vedere al aspectului.
 
ing. Andreea Lupan Hurmuz
Imageline © 2007
www.woodholz.ro