Leitz îmbunătăţeşte calitatea ferestrelor
prin noua tehnologie a ondulaţiilor
 

Costurile crescute de producţie, cererea pentru ferestre din lemn de calitate mai bună, precum şi lupta pentru cota de piaţă împotriva unei competiţii tot mai acerbe necesită noi tehnologii de producţie a ferestrelor, astfel încât companiile să poată realiza ferestre din lemn de înaltă calitate şi durabile.
LEITZ, producătorul de scule de precizie şi sisteme de prelucrare de la Oberkochen, folosindu-se de cunoştinţele sale acumulate de-a lungul anilor în concepţia ferestrelor şi în prelucrarea lemnului masiv, măreşte gradul de rezistenţă la prelucrarea reperelor ferestrelor.
Lemnul de meranti, pinul, moliftul, pinus radiata, eucaliptul şi molidul sunt doar câteva dintre speciile lemnoase importante folosite la producerea ferestrelor. Toate trebuie prelucrate cu acelaşi sistem de cuţite, iar aşteptările în ceea ce priveşte calitatea suprafeţei ferestrelor din lemn este la fel de ridicată ca în cazul mobilierului.
 
 
Calitate de la bun început
Un prim pas în creşterea valorii prelucrării lemnului, după dimensionare, îl constituie rindeluirea celor patru feţe. Acesta este primul pas pentru o prelucrare de calitate, iar suprafaţa prelucrată a semifabricatului pentru o fereastră simplă constituie baza pentru înalta calitate a zonei vizibile dintr-o fereastră de lemn.
Deteriorarea suprafeţei, rupturile sau despicările materialului lemnos sunt cauzate de pre-despicările din timpul procesului de tăiere.
Au fost testate concepte diferite de producţie şi de prelucrare pentru a controla această problemă: viteze mai mari de tăiere, tăierea oblică, muchii tăietoare segmentate – pentru a menţiona doar câteva – acestea nu au avut drept rezultat îmbunătăţirea necesară a calităţii.
Dacă muchia tăietoare a sculei prelucrează în direcţia opusă creşterii lemnului, pre-tăierea este absolut inevitabilă. Orientarea semifabricatului în direcţia de creştere nu este, practic, întotdeauna posibilă, din cauza timpului şi costurilor.
SCaracteristicile naturale ale lemnului cu fibră răsucită şi cu noduri au de obicei drept rezultat o duritate la rindeluire. Pre-despicarea care apare din pre-rindeluire este atât de profundă încât chiar şi o toleranţă a maşinii de rindeluit cuprinsă între 0,5 şi 1,0 mm este insuficientă pentru a îndepărta avariile aduse suprafeţei.
Creşterea toleranţei maşinii la rindeluire prezintă riscul de a produce şi mai multe rupturi ale suprafeţei la rindeluirea de finisare.
Lemnul din plantaţii, cu spaţii mari între inelele de creştere ajunge de multe ori să se aşchieze în zona inelelor anuale moi.
 
 
Lemnul bun
Lemnul cu o creştere uniformă oferă cel mai bun produs, dar de unde să facem rost de el? Lemnul este un produs natural, iar piaţa cere produse de înaltă calitate, mai ales în ceea ce priveşte ferestrele şi uşile. Tendinţa în domeniul lemnului din plantaţii este de a folosi specii de arbori cu creştere rapidă, cum ar fi eucaliptul sau pinus radiata, ambele remarcabile pentru fibra răsucită. Rebuturile datorate unei calităţi slabe a suprafeţei apar doar după câţiva paşi de prelucrare în lanţul de îmbunătăţire a calităţii, având drept rezultat costuri mai mari.
Modificarea unghiului de setare a sculei
Beneficiul tăierii cu un arbore înclinat este binecunoscut. Această metodă de prelucrare înseamnă ajustarea unghiului sculei în direcţia de prelucrare, însă acest lucru nu este posibil pe profilurile existente şi pe maşinile de rindeluit.
Leitz a colaborat cu alte companii pentru a găsi o soluţie practicabilă. De ce să se încline arborele – în cazul în care unghiul de setare poate fi încorporat în sculă, trebuie creată doar muchia tăietoare care să producă o suprafaţă plană şi netedă.
 
„Profilul ondulat” oferă multe soluţii
O soluţie folosită de Leitz o constituie „profilul ondulat”, o sculă cu un profil optimizat. Profilul ondulat este folosit la pre-rindeluire ca un prim pas în procesul de producţie. Folosirea unei muchii tăietoare înclinate evită pre-despicarea, iar dacă aceasta apare totuşi, despicarea se situează mai înspre marginea profilului ondulat decât în adâncimea materialului. „Ondulaţiile” sunt apoi îndepărtate la operaţia de finisare prin rindeluire, pentru a evita pre-despicarea.
Însă scula pentru ondulaţie este mai complexă decât un simplu cuţit de rindeluit. Profilul şi precizia montării tăişului necesită poziţionarea precisă a unui cuţit axial. Sculele, cu cuţitele profilate din plăci brute, s-au dovedit a nu fi economicoase, deoarece profilul complicat poate fi produs o singură dată.
Sistemul de cuţite „ProFix” de la Leitz este o soluţie ideală de prelucrare pentru această aplicaţie. Cu un profil şi diametru constant până la ultima ascuţire, cu un număr mare de ascuţiri şi durată lungă de viaţă a carburii metalice, ProFix se diferenţiază prin costurile mai scăzute de funcţionare, perioada mai lungă de funcţionare şi un minim de schimb al sculelor şi al timpului de reglare a maşinii. Economia făcută la alegerea ProFix pentru această aplicaţie o constituie reducerea procentajului de deşeuri.
(Articolul complet puteţi citi în revista Castor,
inclus în reviyta Intarzia – August 2008)
Imageline © 2007
www.woodholz.ro