Imprimarea directă pentru podele ca alternativă de producţie
 

În ultimii câţiva ani, Hymmen Group a devenit un furnizor la cheie şi mai ales un lider în ceea ce priveşte calitatea pentru toate procedurile importante de finisare (lăcuire) a suprafeţelor lemnoase netede. Presele cu curea dublă, pentru producţia continuă a laminatelor şi pentru finisarea directă a melaminei, presele cu ciclu scurt, liniile de laminare cu folie, liniile de lăcuit şi imprimat, toate acestea fac pachetul complet.
Asemenea preselor continuue cu curea dublă de înaltă performanţă pentru volumele mari de producţie, care au fost produse mulţi ani de zile pe piaţă, liniile moderne de imprimare ca o alternativă economică sunt tot mai frecvente.
Prese
Hymmen IsoPress® MFC, o presă continuă cu curea dublă de înaltă performanţă pentru volumele mari de  producţie  şi cu cel mai înalt grad de economisire pentru laminarea cu pelicule de melamină, este funcţională în prezent la mulţi dintre liderii de pe piaţă care produc podele laminate.
Hymmen CyclePress KTP, adăugată programului de producţie în 2004, constituie completarea optimă la procesul continuu. Cu această maşină se poate obţine un efect profund de imprimare în relief cu o optică sincronă atrăgătoare. În producţia de podele printre parametrii importanţi se găseşte şi presiunea specifică de formare de la 50-60 de bari în combinaţie cu ciclurile preselor de 200 cicluri/oră.
Imprimarea
Compania raportează cu mândrie că de-a lungul ultimilor trei ani, Hymmen a livrat şi instalat  linii de imprimare absolut noi pe piaţă pentru podele laminate. În special în industria de podele laminate, standardul pentru elementul decorativ şi cerinţele de calitate este foarte înalt.
Acesta nu se atribuie doar celor mai mari performanţe la imprimarea în registru a.s.o. (optimizator în sistem avansat), ci şi definirii excelente, reproducerii la cel mai înalt grad şi siguranţei procesului. În fond, a apărut o alternativă remarcabilă la procedura convenţională cu melamină.
Numeroasele avantaje ale procesului de imprimare directă a gravurii aplicat în procesele tradiţionale cu prese cu cicluri scurte sau cu prese continue, se concretizează în cifre clare. Chiar şi liniile de imprimare pentru podele instalate de Hymmen, şi cele care sunt în curs de livrare, au dus la o creştere remarcabilă a randamentul potenţial din ultimii trei ani (hymmen.com).
În 2006 erau aproximativ 8 milioane de metri pătraţi de podele imprimate pe an în întreaga lume, valoarea a ajuns în 2007 la 50 de milioane de mp/an iar până la sfârşitul anului 2008 va ajunge la 100 de milioane de mp/an. Combinaţia dintre tehnologia de control şi producţia solidă automatizată constituie o caracteristică a tehnologiei Hymmen de imprimare directă.
Calitatea produselor obţinute constituie rezultatul dezvoltărilor complexe din domeniul construcţiilor de maşini. Cercetări speciale, spre exemplu cu privire la caracteristicile de vibraţie ale pieselor maşinii au fost necesare, astfel ca maşina de imprimat să îndeplinească cererea mare a pieţei. S-a ajuns la concepte de linii personalizate cu capacităţi de producţie de la 1-30 milioane mp/ an per linie şi cu viteze de producţie de aproximativ 100 m/min..
Anul trecut în cadrul expoziţiei Ligna, a fost introdusă cea de-a treia generaţie de Hymmen DecoPrint. Până atunci, experienţa practică dobândită s-a folosit la îmbunătăţirea procesului, manevrării şi a timpul de schimbare.
 
 
(Articolul complet puteţi citi în revista Castor,
inclus în reviyta Intarzia – August 2008)
Imageline © 2007
www.woodholz.ro