Sistemul QuickWood
Maşină verticală pentru şlefuirea intermediară - Model RO V 2600
 

• şlefuirea suprafeţelor lăcuite - pe ambele feţe - ale ramelor şi canaturilor ferestrelor şi uşilor destinate locuinţelor, elementelor de mobilă netede şi profilate
• efect de şlefuire lină la suprafaţă prin utilizarea unui număr de 16 fusuri pe fiecare parte de şlefuit
• avans pe bază de cleşti pentru transportul sigur al elementelor de şlefuit prin maşină
• ghidare centralizată cu interfaţă de preluare pentru alte maşini
• plăci cu perii pentru stabilizarea elementelor în timpul trecerii prin maşină
• ocuparea unui spaţiu mai mic datorită celor două jumătăţi de maşină realizate în oglindă
• rezistenţa mare a sculelor
RO V 2600
Maşina este compusă din două părţi şi este o construcţie sudată stabilă. Pe fiecare parte a maşinii se găsesc 16 fusuri echipate cu lamele de şlefuit Quick-Disc iar pe fiecare cap de ghidare sunt aranjate câte 4 fusuri. Aceste 4 capete de ghidare se învârt toate în acelaşi timp. În acest fel, materialul de şlefuit este prelucrat uniform, indiferent de mărimea elementului de şlefuit. Uzura materialului de şlefuit este compensată continuu datorită reglării vitezei fusurilor. Carcase din jurul maşinii are 4 uşi pentru lucrările de service şi 16 racorduri.
 
Operare
Maşina este controlată de la terminalul maşinii. Operarea se poate face manual sau automat. Valorile prescrise şi valorile reale ale acţionărilor la care este posibilă schimbarea numărului de rotaţii dar şi indicatorii de defecţiuni pot fi accesate prin intermediul unor taste funcţionale. Viteza mişcării în avans pentru cleştii de suspensie este de asemenea adaptată la viteza benzii de suspensie.
 
Poziţionare
Maşina este poziţionată în cadrul unei liniă de lăcuit şi prelucrează elementele pe o bandă de suspensie. Ca mijloace de şlefuit se folosesc lamele Quick-Disc foarte fine. Acestea au proprietatea de a pătrunde suficient de adânc în orice profil, realizând astfel o şlefuire fină.
 
Funcţionare
Tăierea canturilor este evitată prin reglarea vitezei fusurilor. Datorită numărului mare de fusuri (16 pe fiecare parte), se poate face şlefuirea cu o viteză de rotaţie foarte mică. Astfel, elementele de şlefuit nu se balansează. Pentru protejarea elementelor de şlefuit, maşina este prevăzută pe ambele părţi cu plăci cu perii pentru stabilizare. În plus, elementele de şlefuit suspendate sunt susţinute de o acţionare cu cleşti care funcţionează sincron cu banda de suspensie. Reglarea în funcţie de grosimea elementelor de şlefuit individuale este stabilită anterior şi poate rămâne la fel până la un anumit nivel de toleranţă.
 
Posibilităţi de ghidare
Maşina verticală pentru şlefuirea intermediară RO V 2600 este disponibilă cu diverse sisteme de ghidaj. Următoarele sisteme de ghidaj sunt disponibile:
1. Reglarea manuală a diverselor viteze
2. Reglarea automată a cel puţin 6 viteze diferite pentru toate funcţiile, cum ar fi rotaţia caruselului, rotaţia celor 8 capete de ghidare pe care sunt fixate fusurile, viteza celor 32 de fusuri şi reglarea lăţimii de prelucrare a întregii maşini.
3. Reglarea automată a maşinii de şlefuit cu ajutorul unui indicator cu coduri de bare.
 
QuickWood Vertrieb GmbH
www.quickwood.de
Imageline © 2007
www.woodholz.ro