Maşini portabile cu suflător de aer cald
 

Suflantele de aer cald sunt maşini foarte uşoare care sunt utilizate īn procesele de uscare, dezgheţare, īndepărtare a materialelor peliculogene vechi fără degajarea de praf, aplicarea canturilor adezivate, īncălzirea tuburilor autocontactante, lipirea şi sudura diferitelor materiale, alte lucrări care necesită īncălzire moderată.
Proprietăţile suflantelor sunt destul de variate datorită reglajelor pe care acestea le pot oferi, cum ar fi: reglarea īn trepte a temperaturii, reglarea īn trepte a vitezei aerului, totodată fiind prevăzute cu diferite elemente pentru operarea īn condiţii de siguranţă (dispozitiv de prevenire a īncălzirii excesive, termostat de supraīncălzire, suprafaţă de susţinere, dispozitiv de fixare pentru utilizarea staţionară, mānere softgrip şi suporţi pentru diferite accesorii, afişaje LCD). De regulă, motorul este perpendicular pe curentul de aer şi astfel este protejat īmpotriva īncălzirii.
Producătorii  de suflante de aer cald īncearcă permanent perfecţionarea formelor şi dimensiunilor, minimizarea efortului opratorilor, creşterea măsurilor de siguranţă a muncii precum şi diversificarea operaţiilor efectuate.
Nădejde Gabriel
Imageline © 2007
www.woodholz.ro