Utilizarea pistoalelor de împuşcat agrafe
la construcţiile din lemn
 

Pistoalele de împuşcat agrafe sunt scule de mână folosite pentru fixarea în construcţii a di-feritelor tipuri de materiale cu ajutorul agra-felor metalice (cel mai utilizat material fiind lemnul).
Pistoalele de agrafe poti fi utilizate cu succes la constucţiile din lemn, la lucrările de finisare a interioarelor sau la etapele de ambala-re/asamblare.
Clasate în funcţie de domeniul de utilizare dar şi de greutate, pistoalele de agrafe prezintă diverse caracteristici.
În continuare vă prezentăm câteva modele de pistoale de agrafe ale binecunoscutului produ-cător HOLZHER.
Modelul 3426 este un pistol cu o greutate redusă de doar 2,2 kg, care are o înălţime de 280 de mm şi o lungime de 345 mm.
Cosumul de aer este situat în jurul valorii de 2,7 la o presiune de 6 bari/0,6 MPa.
Pistolul are comandă prin contact, capacitate de reglare a adâncimii de penetrare a agrafelor şi o magazie de alimentare a pistolului cu 140 de bucaţi de agrafe.  Un alt model similar, dar puţin mai mare, este modelul 3433. Acesta are o greutate de 3,4 kg şi o capacitate de înmagazinare de până la 165 de agrafe.
Dimensiunile sunt şi ele puţin mai generoase, respectiv o înălţime de 320 mm şi o lungime de 380 mm.
Reglarea pistolului este secvanţială sau prin contact şi de asemenea adâncimea de penetrare a agrafelor poate fi setată. Consumul de aer este de 2,6 la o presiune de 6 bari/0,6 MPa.
Pentru fixarea elementelor structurale prefabricate şi a panourilor izolatoare, HOLZHER vă recomandă o altă categorie de pistoale de agrafe, mai compactă şi cu o greutate mai mare, dar la fel de uşor de utilizat. În comparaţie cu pistoalele de bătut cuie care necesită o distanţă de două ori mai mare de la marginea panourilor  pentru inserarea cuielor cu diametrul de 3,8 mm, pistoalele cu agrafe oferă posibilitatea de lucru foarte aproape de muchia panoului.
Astfel, distanţa de la margine în construcţiile de structuri din lemn este minimă.
Modelul 3470 are o lăţime de 11,9 mm şi cântăreşte 5,1 kg. Alte dimensiuni de gabarit sunt înălţimea de 388 mm şi lungimea de 405 mm. Pisolul tip daltă are reglare secvenţială şi un consum de aer de 12, 5 la o presiune de  6 bari/0,6 MPa. De asemenea, este prevăzut cu limitator de adâncime integrat.
Modelul  3471 este ideal pentru fixarea panourilor uşoare din lână de lemn, a plăcilor stratificate, a panourilor izolatoare din celuloză, a plăcilor de etanşare din material compozit sau din polistiren sau a altor materiale izolatoare. Permite alimentarea rapidă cu agrafe şi este prevăzut cu un mecanism de siguranţă ce previne accidentările.
Modelul 3471 are aceleaşi dimensiuni ca şi modelul 3470 diferenţa fiind data de greuatea de 5,55 kg.
Cu comandă secvenţială, pistolul poate înmagazina 125 bucăţi/agrafe.
Tot tipul pistolului cu daltă este şi modelul 3472 care cântăreşte 6,38 kg.
 
Holzher
Imageline © 2007
www.woodholz.ro