Soluţii moderne şi eficiente în materie de accesorii destinate
producţiei de uşi şi ferestre
 

Pe 27 februarie a.c., la Iaşi, societatea EURO-WOOD a organizat evenimentul intitulat „Arta lemnului în construcţii”, cadru în care publicului de specialitate i-au fost făcute cunoscute soluţiile de ultimă oră, extrem de eficiente în materie de accesorii destinate producţiei de uşi şi ferestre din lemn. Prezentările ce au avut loc în cadrul simpozionului au fost susţinute de partenerii firmei organizatoare, reprezentanţii unor binecunoscute firme din Italia, care au venit cu argumente clare, menite să demonstreze eficacitatea şi calitatea superioară a produselor comercializate de Euro-Wood. Dorim să vă prezentăm prin intermediul paginilor revistei câteva dintre noutăţile din dome-niu, furnizate de reprezentanţii firmelor italiene participante la eveniment.
 
Feronerie de la AGB Italia
Firma Alban Giacomo SpA a fost fondată în anul 1947. Iniţial - un atelier modest ce furniza acce sorii pentru lemn, AGB a continuat să crească şi să se dezvolte, în prezentreprezentând unul din actorii principali pe piaţa accesoriilor şi feroneriei pentru tâmplărie. Portofoliul său cuprinde peste 20.000 de articole, produse în întregime în Italia în trei fabrici automatizate, începând cu produsele tradiţionale şi până la sistemele tehnologice avansate. AGB este conştientă de rapiditatea cu care avansează tehnologia şi din acest motiv şi-a mobilizat ample resurse umane în sectorul destinat cercetărilor şi dezvoltării de noi produse. La simpozionul de la Iaşi pe agenda de prezentare s-au regăsit următoarele produse:
 
Feronerie pentru uşi culisante
Uşile şi ferestrele culisante constituie soluţia ideală pentru camerele care necesită lumină puternică sau casele situate în zone panoramice, permiţând o vedere completă a peisajului. Sunt recomandate pentru construcţiile de uşi şi ferestre grele de mari dimensiuni. Uşile pot avea o lăţime de până la 3.300 mm, o înălţime de peste 3.000 mm şi pot cântări până la 250 kg.
 
Firma produce două tipuri de produse:
• cu ridicare-culisare, cu mecanism de
   închidere/deschidere glisant
• cu culisare complementară care îmbină mecanismul de
  deschidere glisant cu cel rabatabil pentru o aerisire mai
  bună şi siguranţa edificiilor
Un avantaj al sistemelor de uşi culisante este acela că necesită foarte puţin spaţiu, un element foarte convenabil în situaţiile în care folosirea uşilor şi ferestrelor batante ar fiimposibilă.
În funcţie de cerinţele clientului se poate alege din
multiplele tipologii constructive - uşi cu:
• 1 cercevea fixă şi 1 cercevea mobilă
• 2 cercevele mobile
• 2 cercevele laterale fixe şi 
  1 cercevea centrală mobilă
• 1 cercevea centrală fixă şi 2 laterale mobile
• 2 cercevele laterale fixe şi 2 centrale mobile
• 4 cercevele mobile
Flexibilitatea sistemului permite închiderea spaţiilor cu deschideri foarte mari prin instalarea uşilor culisante multiple, putându-se valorifica un perete întreg numai cu aceste sisteme.
Sistemul de glisare prin ridicare este indicat în mod special pentru deschiderile mari, permiţând o vizibilitate optimă şi un impact estetic plăcut. Printr-o simplă mişcare a mânerului se ridică căruciorul anterior şi cel posterior ce sunt unite printr-o tijă. Ca şi accesorii avem o şină care maschează mecanismul şi una superioară de profil C, în interiorul căreia culisează
role de ghidare. Această şină este versatilă şi poate fi utilizată atât în partea inferioară cât şi în cea superioară. Pentru o mai bună rezistenţă la trafic se poate monta şina cu inserţie din inox, sau pragul scund cu rupere termică, portanţa termică crescută fiind asigurată de cele două elemente din aluminiu şi de elementul din poliamidă. Pentru toate tipologiile constructive există mânere în
diverse finisaje: mâner-scoică exterioară, mâner cu gaură pentru cilindru – scoică exterioară, mâner intern – extern, mâner scurt. Pentru a asigura o închidere ermetică a ferestrei, sistemul de glisare este prevăzut cu un profil central antiefracţie, nivelul de siguranţă major fiind dat de pintenii antiefracţie din oţel călit.
Sistemul este potrivit atât uşilor cât şi ferestrelor unde, pe lângă dimensiunile reduse, există nevoia securităţii,
rezistenţei şi stabilităţii.
 
(Articolul complet în revista Castor inclus în revista Intarzia – Aprilie 2008)
 
Imageline © 2007
www.woodholz.ro