Perfecţiune naturală: Vinterio de la Danzer Group
Frumos, precum lemnul masiv şi uşor de prelucrat ca şi laminatul. În plus, este caracterizat de creativitate maximă, datorită exploatării proprietăţilor estetice ale uneia sau a mai multor esenţe combinate. Acesta este noul furnir “Vinterio” realizat de Danzer Group.
 

Furnirul seamănă cu lemnul masiv, fără iregularităţi şi noduri, capabil să participe la decorarea şi încălzirea suprafeţei mobilierului sau a altor suprafeţele finisate. Dacă lemnul în natură nu deţine aceste caracteristici, în prezent ele se reinventează, dar respectând atât naturaleţea lui, cât şi prestaţiile oferite. Astfel s-a născut “Vinterio”, noua suprafaţă din lemn pentru furniruit, realizată de Danzer Group.
Pentru a realiza “Vinterio”, grupul a efectuat o activitate intensă de cercetare. Obiectivul a fost de a lansa pe piaţă un produs capabil să satisfacă exigenţele de aplicabilitate atât tradiţionale cât şi inovatoare (inclusiv post-forming), punând în valoare speciile de lemn cele mai renumite, dar care din punct de vedere economic sunt disponibile din ce în ce mai rar. Uşor de prelucrat, ca un produs laminat, conceput pentru a acoperi rapid cele mai complexe forme, corespunzător şi pentru realizarea bucătăriilor, “Vinterio” este realizat în totalitate din lemn natural, în diverse esenţe în funcţie de exigenţele estetice.
Primul pas pentru producerea lui “Vinterio” a fost alegerea cu grijă a materiei prime: lemn preţios, selecţionat cu atenţie, care permite prelucrarea, garantând totodată posibilitatea de a fi reprodus, omogenitatea şi frumuseţea aspectului estetic final. Rezultatul este o mare varietate de produse, cu modele şi design inedit, dar care menţin caracteristicile esenţei de lemn utilizat.
Design fără limite
Două linii diverse pentru două soluţii diverse de finisare, dar ambele pentru lemn natural. ”Vinterio” se prezintă pe piaţă cu “Stratus” şi “Nimbus”. Diferenţa este numărul de esenţe lemnoase utilizate: varianta “Vinterio Stratus” este realizată dintr-o singură esenţă, în timp ce “Vinterio Nimbus” este o combinaţie a diverselor specii lemnoase, cu care se obţin texturi şi suprafeţe de o creativitate nelimitată, oferind posibilităţi ample de personalizare a produsului final, contrar cazului în care se foloseşte un furnir tradiţional. Tehnologia versiunii “Stratus” se bazează pe straturi foarte fine, ceea ce are ca rezultat obţinerea unui furnir cu un efect estetic original - lăsând să se recunoască caracteristicile esenţei utilizate din loc în loc, suprafaţa prezintă un aspect foarte omogen. Aceasta este deci soluţia potrivită pentru toate aplicaţiile care presupun o suprafaţă din lemn preţios şi în aceeaşi timp uniformă din punct de vedere estetic. Linia “Nimbus” este concepută pentru realizarea de modele şi designuri individuale şi exclusive, bazate pe contraste puternice şi expresive, pe un aspect clasic-elegant, sau cu totul original, poate chiar proiectat ad-hoc, împreună cu clientul final, ceea ce adaugă la valoarea furnirului o notă exclusivă.
 
Ing. Andreea Lupan
 
(Articolul complet în revista Castor inclus în revista Intarzia – Ianuarie 2008)
Imageline © 2007
www.woodholz.ro